Esih flajš
Avtor recepta: chef Rok Martinčič, Gostilna Jež

Čas priprave
2 uri
Čas kuhanja
4 ure
Skupni čas
6 ur
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
1
Sezona
Zima
Sestavine:
Okisano zelje
- 50 g okisanega zelja (kisamo ga na star način v lesenih čebrih)
- 2 žlici bučnega olja
- česen
- sol in poper
Goveji roastbeef »izbrana kakovost – Slovenija«
- 150 g govedine
- sol in poper
Vložena bela čebula (za več kozarcev)
- 1 l alkoholnega kisa
- 1 kg sladkorja
- 500 ml domačega bezgovega sirupa
- 1 kg bele čebule
Postopek:
Govedina
Govedino začinimo, zavijemo v folijo, vakumiramo in kuhamo 2 uri na 55 stopinjah. Nato jo ohladimo in narežemo na tanke rezine.
Vložena bela čebula
V loncu zavremo kis in sladkor ter dodamo bezgov sirup. Medtem čebulo narežemo na tanjše kolobarje. Čebulo razdelimo v sterilizirane kozarčke, zalijemo s kisom in zapremo.
Prepeličja jajca
Prepeličja jajca skuhamo in vložimo v kis.
Okisano zelje
Okisano zelje začinimo z oljem, soljo, poprom in česnom.
Gel rumenjaka
Rumenjake zmiksamo, solimo in vakumiramo. Kuhamo jih 2 uri na 65 °C.
Bučna majoneza
Majonezo pripravimo na klasičen način z rumenjaki, oljem, limoninim sokom in dodamo bučno olje.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.