EKO goveji steak v vinski omaki – recept | Ekološko, Govedina | Recepti

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

5/5 - (2 votes)
Goveji steak

Kje kupiti EKO sestavine?

Kje kupiti kakovostne EKo sestavine za vaše kosilo, si poglejte na zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Za lažje iskanje uporabite filtre.

Sestavine:

  • 200 g govejega hrbta
  • 1 žlica olja
  • 1 šalotka
  • 120 ml rdečega vina
  • 100 ml jušne osnove
  • 1 šop peteršilja
  • 1 žlička bele moke
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 20 g masla
  • sol in poper

Vse sestavine so ekološke.

Priprava:

Goveji hrbet popopramo in posolimo. Pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute. Steak vzamemo iz ponve. V ponev dodamo šalotko, rjavi sladkor ter belo moko, vse skupaj prepražimo in dodamo še rdeče vino. Omako kuhamo 5 do 10 minut. Omaki dodamo jušno osnovo in kuhamo še dodatnih 5 do 10 minut. Dodamo maslo, premešamo, in ko se maslo stopi, dodamo peteršilj ter vse skupaj premešamo. Nato steak narežemo na rezine, položimo na krožnik in prelijemo z vinsko omako. Zraven lahko ponudimo ekološki pire krompir.

Ekološko + Lokalno = IDEALNO

Ekološko - Kmetijstvo Slovenija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Goveji zvitki s slivami

  • Izberite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Najboljše je meso slovenskega porekla, ki ni prepotovalo dolgih razdalj. Lahko ste prepričani, da ob izbiri oznake »izbrana kakovost – Slovenija« dobite višjo kakovost mesa, ki je podvrženo dodatnim kontrolam.Sestavine:Zvitki:3 goveji zrezki z…

  • Več...

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Naj bodo sestavine lokalneTa odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.Sestavine:1 kg govedine s kostjo…

  • Več...

Marinirana goveja rebra – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=-ojmI4lgESU Bodite pozorni, da ob izbiri govejih reber posežete po mesu z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za preverjeno poreklo in najvišjo kakovost. Sestavine: 8 govejih reber s kostjo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 1 l…

  • Več...

Solata s steakom in jagodami – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=GJQ5VlKmOXY Kadar za kuhanje uporabite meso in sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ste lahko prepričani, da ste posegli po kakovostnih, lokalno pridelanih izdelkih. Polnost arome mesa in jagod okus solate povzdigne na čisto novo raven. Dober tek! Sestavine:…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem