Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO in NAVODILA za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje! Preberite več >

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

Goveji steak 9.7.2020

Sestavine:

  • 200 g govejega hrbta
  • 1 žlica olja
  • 1 šalotka
  • 120 ml rdečega vina
  • 100 ml jušne osnove
  • 1 šop peteršilja
  • 1 žlička bele moke
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 20 g masla
  • sol in poper

Vse sestavine so ekološke.

Priprava:

Goveji hrbet popopramo in posolimo. Pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute. Steak vzamemo iz ponve. V ponev dodamo šalotko, rjavi sladkor ter belo moko, vse skupaj prepražimo in dodamo še rdeče vino. Omako kuhamo 5 do 10 minut. Omaki dodamo jušno osnovo in kuhamo še dodatnih 5 do 10 minut. Dodamo maslo, premešamo, in ko se maslo stopi, dodamo peteršilj ter vse skupaj premešamo. Nato steak narežemo na rezine, položimo na krožnik in prelijemo z vinsko omako. Zraven lahko ponudimo ekološki pire krompir.

Ekološko - Kmetijstvo Slovenija

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine:600 g jabolk100 g regratovega ali hojevega medu5 dag mletih orehovsok 1 limone350 g belega kruha2,5 dl sladke smetanesol, cimetVse sestavine so ekološke.Priprava:Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine.Zmešamo jih z medom, cimetom in limoninim sokom ter ščepcem soli.Kruh narežemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem