Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept

Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept
  • Čas priprave:20 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

V Zgornje Savinjski dolini, kjer je velik delež prehranjevalnega sistema narekovala reka, so dimljenje ali prekajevanje, ki je bil včasih bil edini način konzerviranja, uporabljali tudi za shranjevanje rib. Danes pa nedvomno gre za specialiteto tamkajšnjih krajev, kjer jo kuharji postrežejo z lokalnimi sestavinami.

Sestavine:

  • dimljena postrv
  • 20 dag ajdove kaše
  • pest čemaža
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol, poper
  • 1 žlica naribanega hrena
  • 1 žlica kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu z malo popra in odcedimo. Čemaž nasekljamo.

Kaši dodamo olje in premešamo. Nanjo nadrobimo postrv in posujemo čemaž. Zmešamo hren s smetano, posolimo in popramo ter z zmesjo pokapljamo po vrhu.

Recept in foto: Kuhnapato

Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Jabolčne rožice z listnatim testom in skutno kremo

  • Sestavine: 4 lepa jabolka Izbrane kakovosti (Idared, Jonagold ali Majda) 200 g listnatega testa 100 g skute 1 zavojček vanilijevega sladkorja 1 jajce sok pol limone 2-3 žlice sladkorja 1 žlica stopljenega masla noževa konica cimeta maslo Postopek: Pečico segrejemo…

  • Več...

Vanilijevi gumbki – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 250 g moke 80 g sladkorja v prahu 2 vrečki vanilijevega sladkorja 3 vrečke vanilijevega pudinga Priprava: V skledo presejemo moko in puding iz vrečke ter premešamo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in…

  • Več...

Piškoti iz ovsenih kosmičev – recept

  • Sestavine: 75 g masla Izbrana kakovost Slovenija 125 g ovsenih kosmičev 75 g sladkorja 1 jajce 3 – 5 kapelj esence mandlja ali vanilije 50 g moke 3 g pecilnega praška (1 zvrhana žlička) Priprava: V ponvi razpustimo maslo in med…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem