Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept

Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept
  • Čas priprave:20 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

V Zgornje Savinjski dolini, kjer je velik delež prehranjevalnega sistema narekovala reka, so dimljenje ali prekajevanje, ki je bil včasih bil edini način konzerviranja, uporabljali tudi za shranjevanje rib. Danes pa nedvomno gre za specialiteto tamkajšnjih krajev, kjer jo kuharji postrežejo z lokalnimi sestavinami.

Sestavine:

  • dimljena postrv
  • 20 dag ajdove kaše
  • pest čemaža
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol, poper
  • 1 žlica naribanega hrena
  • 1 žlica kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu z malo popra in odcedimo. Čemaž nasekljamo.

Kaši dodamo olje in premešamo. Nanjo nadrobimo postrv in posujemo čemaž. Zmešamo hren s smetano, posolimo in popramo ter z zmesjo pokapljamo po vrhu.

Recept in foto: Kuhnapato

Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem