Brusketa z rostbifom

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
5 minut
Skupni čas
15 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 bageta, narezana na polovice
- 4 žlice olivnega olja
- 100 g kremnega sira
- 1 žlica hrena
- poper
- groba morska sol
- češnjevi paradižniki
- 4 žlice sveže bazilike, narezane na tanke rezine
- rukola
- trdi sir z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Goveji rostbif na obeh straneh posolimo in popramo ter ga na oljčnem olju v ponvi pečemo do srednje zapečenosti. Če smo začetniki v pripravi zrezkov, lahko temperaturo notranjosti preverimo s termometrom za meso. Za srednjo zapečenost je dovolj 60–65 °C.
Bageto prerežemo po dolžini in namažemo z oljčnim oljem. Pečemo 5 minut na 180 °C.
V posodici zmešamo kremni sir in hren, lahko pa dodamo tudi poljubne začimbe.
Meso narežemo na kose. Bageto namažemo s kremnim sirom, dodamo svežo rukolo, češnjev paradižnik ter po njem razporedimo rostbif. Na koncu dodamo riban trdi sir ter liste sveže bazilike.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kakovost mesa je izredno pomembna
Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.