Brancin v škrniclju

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
45 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 večji file brancina (priporočamo piranskega brancina)
- 1 bučka
- 2 srednje velika korenčka
- sok 1 limone
- 1 dl slovenskega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol in poper
- vejica rožmarina in timijana
Postopek:
Bučko, korenje in česen očistimo in operemo. Bučko in korenje narežemo na trakove, česen pa nasekljamo. Zelenjavo damo v skledo, solimo, naoljimo in premešamo.
Brancina operemo in osušimo. Notranjost napolnimo z zelenjavo ter v sredino položimo še vejico rožmarina in timijana. Glavo lahko odstranimo ali pa tudi pustimo. Po vrhu brancina posolimo, popopramo in poškropimo s sokom limone.
Položimo ga na peki papir, nato pa ga na obeh koncih zavežemo z vrvico, da je riba v celoti prekrita. Tako pripravljen škrnicelj (lahko tudi več njih) položimo v pekač, nato pa jih damo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija. Pečemo 30 minut in postrežemo še zaprte, da lahko vsak sam odpre svojo jed.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.