Brancin v škrniclju - recept | brancin, Ribe | Recepti

Brancin v škrniclju – recept

3.7/5 - (4 votes)
popečen brancin v škrniclju


Brancin v škrniclju ali brancin v škratocu
, kot mu pravijo na Primorskem, je izjemno okusna jed, s katero lahko presenetite svoje goste ali družinske člane. Priprava ni zahtevna, rezultat pa je vedno za oblizniti prste.

Sestavine

  • 1 večji file brancina (priporočamo piranskega brancina)
  • 1 bučka
  • 2 srednje velika korenčka
  • sok 1 limone
  • 1 dl slovenskega oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • vejica rožmarina in timijana

Priprava

Bučko, korenje in česen očistimo in operemo. Bučko in korenje narežemo na trakove, česen pa nasekljamo. Zelenjavo damo v skledo, solimo, naoljimo in premešamo.

Brancina operemo in osušimo. Notranjost napolnimo z zelenjavo ter v sredino položimo še vejico rožmarina in timijana. Glavo lahko odstranimo ali pa tudi pustimo. Po vrhu brancina posolimo, popopramo in poškropimo s sokom limone.

Položimo ga na peki papir, nato pa ga na obeh koncih zavežemo z vrvico, da je riba v celoti prekrita. Tako pripravljen škrnicelj (lahko tudi več njih) položimo v pekač, nato pa jih damo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija. Pečemo 30 minut in postrežemo še zaprte, da lahko vsak sam odpre svojo jed.

Ali veste, da imamo v Sloveniji zelo kakovostne brancine? Gojijo jih v ribogojnici Fonda. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept

  • Čas priprave: 60 min
    • #
    • #
    • #
  • Soška postrv je ogrožena vrsta, zato predstavlja redkost na krožnikih tamkajšnjih gostiln. V preteklosti je sodila med glavne prehranjevalne vire prebivalstva ob Soči, ki so ribo uporabili v svojih kreativnih kulinaričnih zamislih. Recept prihaja iz Zgornjega Posočja. Sestavine: 20 dag…

  • Več...

Dimljena postrv na ajdovi kaši – recept

  • Čas priprave: 20 min
    • #
    • #
    • #
  • Izberite slovenske sestavinePomagate si lahko z našim Zemljevidom ponudnikov lokalne hrane ter najdete najokusnejše sestavine v svoji neposredni bližini.Sestavine:dimljena postrv20 dag ajdove kašepest čemaža2 žlici bučnega oljasol, poper1 žlica naribanega hrena1 žlica kisle smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Ajdovo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem