Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

Čas priprave
1 ura
Čas kuhanja
1 ura 30 minut
Skupni čas
2 uri 30 minut
Zahtevnost
Srednje
Število oseb
8
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1,5 kg jagnječje krače
- 35 dag namočenega belega fižola v zrnju
- 25 dag čebule
- 35 dag stročjega fižola
- 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
- 1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepka
- 0,5 dcl oljčnega olja
- 85 dag paradižnikovih pelatov iz pločevinke
- 3 stroki česna
- sol
- sveže zmlet poper
Postopek:
Namočen beli fižol kuhamo 10 minut, nato ga odcedimo. Čebulo olupimo in jo narežemo na četrtine. Stročji fižol otrebimo in odstranimo nitke. Jagnjetino solimo, popramo in natremo z zelišči. V kozici segrejemo oljčno olje, na njem z vseh strani opečemo meso, dodamo zelenjavo, paradižnik iz pločevinke s sokom vred, zavremo in zatem v kozico dodamo še strt česen. V pokriti posodi vse sestavine kuhamo od 1 ½ – 2 ur.
Avtor recepta: mag. Jože Zalar, avtor fotografije: Tomo Jeseničnik
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Izberite slovenske sestavine
Poglejte na našem zemljevidu, kje najdete ponudnike v svoji bližini.