Goveji steak v vinski omaki – video recept

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
40 minut
Število oseb
1
Sestavine:
- 200 g govejega hrbta z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 žlica olja
- 1 šalotka/čebula
- 120 ml rdečega vina
- 100 ml jušne osnove
- 1 šop peteršilja
- 1 žlička bele moke
- 1 žlička rjavega sladkorja
- 200 g masla z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- sol in poper
Postopek:
Goveji hrbet začinimo s soljo in poprom in položimo v posodo za kuhanje, v kateri je olje. Na vsaki strani meso pečemo 3 do 4 minute. Ko se obarva rjavo, ga umaknemo iz posode, vanjo pa dodamo šalotko, moko in sladkor. Ko je čebula prepražena, dodamo vino in kuhamo 5 do 10 minut. Nato prilijemo jušno osnovo in kuhamo še 5 do 10 minut. Dodamo še maslo in počakamo da se stopi, nato pa dodamo še peteršilj.
Goveji hrbet narežemo na približno centimeter debele kose in jih prelijemo s pripravljeno omako.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.