Piščančje perutničke in piščančja bedra na žaru

Čas priprave
4 ure
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
4 ure 20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje, Pomlad
Sestavine:
- 400 g piščančjih peruti z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 400 g piščančjih beder z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 100 g pasiranega paradižnika
- 1 žlička balzamičnega kisa
- 0,5 žličke origana
- sol in poper
Postopek:
V posodi pripravimo preliv: zmešamo sol, poper, mleto papriko, pasiran paradižnik, balzamični kis in origano. Premažemo ga po piščančjih bedrih in perutih ter vse skupaj zmešamo. Celo posodo postavimo v hladilnik, kjer mariniramo 4 ure.
Meso pečemo na žaru pri 190 do 200 °C približno 20 minut. Medtem ga večkrat obrnemo; večje kose, kot so bedra ali stegna pa pečemo še dodatnih 10 do 15 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.








