Nacionalna shema

Evropska shema

Piščančje perutničke in piščančja bedra na žaru

Sočne piščančje perutničke in bedra na žaru so prava klasika poletnih druženj na prostem. S skrbno izbranimi začimbami in pravilno pripravo meso ostane mehko, sočno in polnega okusa, hrustljava skorjica pa doda tisti pravi čar. Odlične so kot glavna jed ob sveži poletni solati, pečenem krompirju ali hrustljavem kruhu.

Čas priprave

4 ure

Čas kuhanja

20 minut

Skupni čas

4 ure 20 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Poletje, Pomlad

Sestavine:

Postopek:

V posodi pripravimo preliv: zmešamo sol, poper, mleto papriko, pasiran paradižnik, balzamični kis in origano. Premažemo ga po piščančjih bedrih in perutih ter vse skupaj zmešamo. Celo posodo postavimo v hladilnik, kjer mariniramo 4 ure.

Meso pečemo na žaru pri 190 do 200 °C približno 20 minut. Medtem ga večkrat obrnemo; večje kose, kot so bedra ali stegna pa pečemo še dodatnih 10 do 15 minut.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

5

(1 ocene)

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Vladimir

Avg 2025

Super recept!

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito