Pečen piščanec z zelišči in zelenjavo

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
1 ura 15 minut
Skupni čas
1 ura 30 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
1
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 1 piščanec »izbrana kakovost – Slovenija« (1,5 kg)
- 125 g masla
- pest zelišč (timijan, rožmarin, origano)
- sol in poper
- 1 žlička olja
- 3 čebule
- 0,5 glave česna
- 2 korenja
- 600 g krompirja
- 0,5 limone
Postopek:
V posodi zmehčamo maslo ter dodamo zelišča, sol in poper.
V pekač nalijemo žličko olja in nasujemo na večje kose narezano zelenjavo: čebulo, česen, krompir in korenje. Dobro premešamo. Na sredino položimo piščanca, ki ga dodobra prekrijemo s premazom iz masla in zelišč. Za boljši okus v piščanca potisnemo celo polovico limone. Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico in pečemo uro in dvajset minut pri 190 °C.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.