Fige s kozjim sirom

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
15 minut
Skupni čas
25 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 9 slovenskih fig
- 2 žličku slovenskega medu
- 125 g kozjega sira znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 pest zdrobljenih orehov
- 9 rezin slanine
Postopek:
Zarežemo fige tako, da dobimo štiri dele, ki se med seboj še držijo. Ovijemo jih s slanino, v zareze dodamo 125 g kozjega sira z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, zdrobljene orehe in pečemo 15 minut na 180 °C. Pred postrežbo pečene fige prelijemo z dvema žlicama medu.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.