Postrv z zelišči in češnjevim paradižnikom v pečici

Čas priprave: 60 min

Zahtevnost:

Postrv na krožniku obložena z zelenjavo

Sestavine:

  • postrv
  • sol
  • drobnjak, timijan, peteršilj
  • olivno olje
  • strok česna
  • češnjev paradižnik

Postopek:

Očiščene postrvi oplaknemo ter osušimo. V terilnik sesekljamo zelišča (timijan, drobnjak, peteršilj…), dodamo morsko sol in malo olivnega olja, stremo ter s to mešanico natremo ribe. V trebušno votilno damo olupljen strok česna ter mešanico začimb in soli. V naoljenem pekaču pečemo pri 200C. Ko so ribe napol pečene, dodamo v pekač na polovice narezane češnjeve paradižnike, dodamo nekaj olivnega olja ter pečemo dokler ribe niso zlato rjave barve.

Serviramo s krompirjem z blitvo.