KMETIJA J.A.N.A.

Naši pridelki

Džem
Ekološki certifikat
Sadni sokovi
Ekološki certifikat

Foto galerija

Video galerija

Kmetija J.A.N.A. predstavlja mlado družino – Jano, Aleša, Nežo in Ajdo. Najprej se je rodila ideja: kaj če bi … in tako je nastala Kmetija J.A.N.A. Uporabili so, kakor je očitno, začetnice imen članov družine – in vsak družinski član je dal del sebe v skupno zgodbo.

Leta 2014 so posadili nasad aronije sorte Nero na cca. 1 hektar in 2 ara velikem zemljišču, hkrati so tudi preuredili gospodarsko poslopje v predelovalne prostore. Celotni krog od pridelave do predelave opravljajo v lastni režiji in tako zagotavljajo 100-odstotno lokalne izdelke.

Ekološki izdelki iz aronije nam osebno predstavljajo investicijo v lastno zdravje, želimo pa jih predstaviti in ponuditi tudi ostalim in jim tako omogočiti domače, naravne, zdrave in kvalitetne produkte. Želje in cilji so dobre letine, razvoj raznolikosti izdelkov ter predvsem visok standard kakovosti, ki vpliva na zdravje, s tem pa seveda tudi zadovoljstvo vseh uporabnikov.

Zaradi povečanja ponudbe izdelkov in aronije in konkurence na trgu smo se odločili, da se podamo v nove izzive ter našo zgodbo nadgradimo z nečim povsem novim vendar popolnoma poznano vsem ljudem. Leta 2019 smo se odločili, da zasadimo 0,68 ara ŠIPKA sorte ROSSA PIRO III. in ROSSA LAXA. Šipek je vsem dobro poznana rastlina saj še tu in tam raste ob robih gozdov. Naši predniki so dobro poznali njegove lastnosti in pozitiven vpliv na človeško telo. Odločitev ni bila težka, saj nas je ponovno prepričal vpliv rastline ob njenem zaužitju na človeka in njegovo zdravje. Tako je 2020 naš nasad ŠIPKA rodil že prve plodove in tako smo izdelali tudi že par izdelkov iz njega.

Lokacija