Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Zemljevid lokalnih kmetij

Slovenske kmetije brezplačno predstavite svojo ponudbo. Zemljevid kmetij Naša super hrana. Registrirajte se tukaj!

Za posodobitve oz. urejanje svojega profila. Prijavite se tukaj!

Regija
CertifikatGalerija
Eko Jabolčni sok
Eko nasad sivke
Prleške dobrote v nasadu sivke
Čebelnjak
Sivkin šopek

Regija: Pomurska

V ponudbi:

Prodaja izdelkov: Dostava na dom:
PridelekSezonskostKakovost
Jabolčni sokJan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, DecKvaliteta A
MedJan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, DecKvaliteta A
ŽitoJan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, DecKvaliteta A
Pirina mokaJan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, DecKvaliteta A
OljeJan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Avg, Sep, Okt, Nov, DecKvaliteta A
JabolkaSepKvaliteta A
GrozdjeAvg, SepKvaliteta A
VinoKvaliteta A

Blagovna znamka »Grily Naturae« je razmeroma novo ime. Z uradnim dovoljenjem dopolnilne dejavnosti, blagovne znamke »Grily Naturae«, smo se odločili za pridelavo prave sivke, znane pod imenom Lavandula Angustifolia in je zaklad med vsemi vrstami sivk.

Zgodovina kmetije seže veliko časa nazaj. Po ustnem izročilu naj bi obstajala čez 400 let. Toliko let so tu živeli Slavičevi. Zadnjih 57 let je ime kmetije Osterc, saj se je priženil sedaj že praded Feliks. Na naši kmetiji zemljo tako obdelujemo že več kot pet generacij. Skozi zgodovino smo tako lahko zabeležili veliko različnih dejavnosti. Tako od konjereje, kot tudi do čebelarstva. Z nekaterimi dejavnostmi se pa tako ukvarjamo še danes, tudi mi mlajši rodovi. Prva zares velika sprememba na naši kmetiji je bila, ko smo opustili govedorejo. Še vedno pa se sicer ukvarjamo z vzrejo prašičev, poljedelstvom in vinogradništvom. Leta 2016 smo se pa dodatno začeli še ukvarjati s samo sivko. Gojimo kar 1350 sadik sivke, ki se razprostira na kar 0,28 ha zemlje ter visokodebelni nasad 80 jablan starih sort.

Brez čebelarstva pa nikakor ni šlo, naš dedek nas je v tem duhu vzgajal že od majhnega. Prav zato še vedno na naši zemlji stoji čebelnjak s kar 24 panji čebel.