Tradicionalni slovenski zajtrk v 2011

datum: 03.12.2019

18. novembra 2011 se je projekt “Tradicionalni slovenski zajtrk” prvič udejanjil z živili na krožniku, in sicer s črnim kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki – vse domačega izvora. Na vrtce in osnovne šole je bilo za zajtrk dostavljenih več kot 19.000 kg kruha, 2.600 kg masla, 53. 600 litrov mleka, 3.220 kg medu in 32.000 kg jabolk. V projekt je vključenih okoli 268.074 otrok, vzgojiteljev in učiteljev v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah (160.242 otrok v osnovnih šolah in 84.692 otrok v vrtcih). Projekt je potekal na 1.535 lokacijah, in sicer na 828 osnovnih šolah in 707 vrtcih.

V projekt so se z donacijo živil vključila živilsko predelovalna podjetja, kmetijska podjetja in zadruge, fakulteti, šolski center in kmetijski inštitut, kmetje in čebelarska društva. Živila so dostavili donatorji sami, kjer pa to ni bilo mogoče, se je projektu pridružil tudi Mercator, ki je poskrbel za distribucijo živil.

Iskrena zahvala vsem donatorjem – kmetom, kmetijskim podjetjem, živilsko predelovalni industriji in čebelarjem – brez vas in vaše darežljivosti to ne bi bilo možno! Verjamemo, da bo projekt pripomogel k dvigu zavedanja o pomenu lokalne pridelave in predelave hrane ter poudaril pomen poklica, ki ga vestno opravljate.

Vsem, ki projekt podpirate in ste kakorkoli sodelovali pri samem projektu ter vsem, ki ste koordinirali izvedbo zajtrka 18. novembra v vrtcih in osnovnih šolah, se zahvaljujemo za vaše sodelovanje in pomoč. Prav posebna zahvala gre vsem zaposlenim v vrtcih in osnovnih šolah – vaša vloga in delo pri tem projektu sta izrednega pomena.

DONATORJI

Mleko in maslo so donirali:

Kruh so donirali:

Med so donirali:

Jabolka so donirali:

DISTRIBUCIJA

Za distrubucijo posameznih živil je poskrbel: Mercator d.d.