Tudi drugi pripomogli k vidnosti Tradicionalnega slovenskega zajtrka

datum: 23.11.2020
tsz-tv-ekran-risanka

K promociji in informativno dneva slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka so pripomogli tudi mnogi, ki so se potrudili in pripravili uporabne vsebine. Prispevek RTV Slovenija in Zveze slovenske podeželske mladine predstavljamo spodaj.

V otroški oddaji Infodrom so posneli krajši prispevek na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, kjer so ponudili vpogled v pripravo nekaterih ključnih sestavin. Oblikovali so tudi predlog, kako si lahko otroci zajtrk, ki ga sestavljajo kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko pripravijo kar doma.

Poudarili so, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, saj si z njim zagotovimo dovolj energije za dober začetek dneva in učinkovito delo. V videu nastopata Pia in Martin, ki najraje jesta hrano lokalnih pridelovalcev in zajtrka nikoli ne izpustita.

Videoprispevek na Infodromu

Video si oglejte na RTVSLO.SI.

V Zvezi slovenske podeželske mladine pripravili poučen video

V Zvezi slovenske podeželske mladine so pripravili obsežen prispevek o tem, kje in kako nastajajo sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Obiskali so kmetijo Gregorc, kmetijo Krevh, Sadjarsko kmetijo letina, Čebelarsko zvezo Slovenije ter izletniško kmetijo Kajžar.

Z interaktivnim podajanjem vsebin in informacij so nagovorili predvsem mlade, katerim video na celosten način približa aktualno tematiko lokalne pridelave in predelave.

Priporočamo ogled!