Tematski plakat Tradicionalnega slovenskega zajtrka s sadjem 2021

datum: 15.11.2021

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga obeležujemo ob dnevu slovenske hrane vsak tretji petek v novembru, tokrat 29. 11., se glasi: »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo ob dnevu slovenske hrane vsak tretji petek v novembru, njegov namen pa je pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil, na kratko povzetih tudi v letošnjem sloganu »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Tematski plakat

Ob tej priložnosti ilustratorka plakata Ana Zavadlav v svojem umetniško-romantičnem slogu nagovarja otroke, starše, učitelje k rednemu zajtrkovanju s pisanim sezonskim sadjem in zelenjavo.

O plakatu je povedala naslednje: »O, poglejte, sadje in zelenjava! Kako lepa sta v vseh možnih oblikah in barvah, ob vseh letnih časih. Za dobro jutro si na mizo pripravim zajtrk s sadjem, ga pojem in imam super dan … «

Učitelji in starši ste vabljeni, da povabite svoje najmlajše, naj tudi sami narišejo svojo ilustracijo o tradicionalnem slovenskem zajtrku z naslovom »Zajtrk s sadjem –  super dan«