Tematski plakat in grafični elementi Tradicionalnega slovenskega zajtrka 2022

datum: 29.09.2022

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo ob dnevu slovenske hrane vsak tretji petek v novembru, tokrat 18. 11., njegov namen pa je pomagati pri osveščanju in predajanju ključnih sporočil. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se glasi »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Tematski plakat letošnjega 12. Tradicionalnega slovenskega zajtrka

Na letošnjem plakatu ilustrator Peter Škerl v svojem umetniško-romantičnem slogu nagovarja otroke, starše, učitelje k rednemu zajtrkovanju s Kekčevo in Mojčino sliko. Učitelji in starši ste vabljeni, da povabite svoje najmlajše, naj tudi sami narišejo svojo ilustracijo o tradicionalnem slovenskem zajtrku z naslovom »Zajtrk z mlekom –  super dan«  

Natisnite si plakat s prostorom za risbico, ki naj jo narišejo otroci

Učitelji in starši ste vabljeni, da povabite svoje najmlajše, naj tudi sami narišejo svojo ilustracijo o Tradicionalnem slovenskem zajtrku z naslovom »Zajtrk z mlekom – super dan«. Risbice, ki jih bodo narisali otroci, lahko pošljete na naš naslov info@nasasuperhrana.si skupaj z otrokovim imenom in priimkom ter nazivom vrtca ali šole vse do ponedeljka, 21. novembra 2022. Objavili jih bomo v obliki članka na spletu in jih delili na Facebooku Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Prenesite logotip in oglasne pasice

Dan slovenske hrane skupaj s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom je pomemben za vse nas in spodbuja k spoštovanju in uživanju več lokalne slovenske hrane. Pomagajte nam razširiti sporočilo in na socialnih omrežjih delite katero od gradiv, ki smo jih pripravili.