Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova

datum: 19.11.2019

Zelo so se potrudili na Osnovni šoli in vrtcu dr. Antona Trstenjaka Negova. Kruh sta jim dostavila  pekarni Mlinopek in M.M. Kaučič, mleko Kmetija Roškar, jabolka Sveže pomurske vrtnine, maslo Ljubljanske Mlekarne, med pa so nabavili pri čebelarju Pepeku Krambergerju in še pri nekaj drugih okoliških čebelarjih. V telovadnici so svoje delo predstavile kineziologinja, dietičarka in diplomirana medicinska sestra s Centra za krepitev zdravja ZD Gornja Radgona. Učenci so v avli spoznavali sveža zelišča z grajskega zeliščnega vrta gradu Negova in uspešno odgovarjali na Apolonijina nagradna vprašanja. Na stojnici se jim je s svojimi pridelki in izdelki predstavil Igor Paldauf, mladi inovativni kmet leta 2019 z ekološke kmetije iz Vučje vasi. Dan so s svojo predstavitvijo popestrili tudi čebelarji Čebelarskega društva Negova. Pripravili so degustacijo različnih vrst medu in predstavili deli delo čebelarjev.

Z zajtrkom in hrano nasploh sta povezana tudi bonton in lepo obnašanje pri mizi ter navajanje učencev na kulturo uživanja zdrave hrane. Učenci 9. razreda so pripravili pogrinjke v jedilnici šole za goste in za učence višjih razredov, mlajši učenci pa so svoje pogrinjke pripravili v razredu, kjer so tudi zajtrkovali. Ob tem so vsi skupaj obnovili tudi vedenje, ki sodi za mizo in pravilno uporabe jedilnega pribora. S tem so naredili zajtrk še bolj privlačen. Vse skupaj pa so popestrili še s pesmimi otroškega pevskega zbora in recitacijami otrok vrtca ter učencev 1. in 2. razreda.

Zajtrka se je udeležil tudi župan občine Gornja Radgona gospod Stanko Rojko in predstavniki sveta staršev in sveta zavoda njihovega vrtca in šole.

Obširno poročajo tudi na svoji spletni strani:

https://www.os-negova.si/2019/11/17/dan-slovenske-hrane-tradicionalni-slovenski-zajtrk-2019/#more-7643

Galerija:

Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova otroci pri zajtrku Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova otroci pri zajtrku Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova otroci pri zajtrku Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova otroci za mizo Osnovna šola in vrtec dr. Antona Trstenjaka Negova otroci za mizo