
Zajamčena tradicionalna posebnost
Zajamčena tradicionalna posebnost je evropska shema kakovosti, s katero se zaščitijo predvsem receptura ali način priprave ali njegova sestava. Te kmetijske pridelke ali živila proizvajajo vsi, ki se držijo predpisane recepture, postopka in oblike.
Zaščiteni proizvodi v shemi


Slovenska potica


Belokranjska pogača


Idrijski žlikrofi


Prekmurska gibanica
Nasveti, članki in novice

Spoznajte živila, ki jih je nemogoče ustvariti drugje kot na 10-ih področjih v Sloveniji

4 unikatni kulinarični postopki in recepture, ki jih poznamo samo v Sloveniji

Slovenska pokrajina vpliva na okus hrane na vašem krožniku

Katere zaščitene kulinarične posebnosti postreči obiskovalcem iz tujine?

Ideja za kulinarični vikend – družinski izlet po Sloveniji

Ideja – spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Lokalne dobrote, s katerimi boste navdušili tuje obiskovalce
