Nacionalna shema

Evropska shema

Bučna juha v belem jušniku

Jesenske jedi

Uživajte v okusnih jesenskih jedeh, ki so polne sezonskih dobrot. Pripravite jedi, ki prinašajo toplino na krožnik.

Ostali recepti

Vsi letni časi
Preprosto35 minut
kruhovi cmoki
jajca_izpod_kamniskihJajca izpod Kamniških planin

Priloge

Kruhovi cmoki

Vsi letni časi
Preprosto1 ura 5 minut
cufti v paradiznikovi omaki
slovensko-oljcno-oljeEkstra deviško oljčno olje Slovenske Istre

Glavne jedi

Čufti v paradižnikovi omaki

Vsi letni časi
Preprosto30 minut
domač jabolčni kis, v ozadju jabolka v skledi

Jabolčni kis recept

JesenJesen
ZimaZima
Preprosto1 ura 5 minut
Gobova juha s krompirjem in ajdovimi žganci na mizi

Juhe

Gobova juha s krompirjem in ajdovimi žganci

Vsi letni časi
Srednje40 minut
Belogranjska pogača
Piranska_solPiranska sol

Priloge

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

Vsi letni časi
Srednje2 uri 15 minut
razrezana orehova potica in zraven celi orehi
jajca_izpod_kamniskihJajca izpod Kamniških planin

Sladice

Orehova potica

Vsi letni časi
Preprosto15 minut
Kremna špinača – recept

Priloge

Kremna špinača

Vsi letni časi
Srednje1 ura
Divji katsu piscanec v panko drobtinah, recept Luka Košir, restavracija Grič
Piranska_solPiranska sol

Glavne jedi

Divji katsu piščanec v panko drobtinah

Vsi letni časi
Srednje4 ure
Mlečne štručke s piščancem, bučkami in pestom servirane na krožniku, v desnem kotu znak izbrana kakovost - Slovenija in Martina Breznik
slovensko-oljcno-oljeEkstra deviško oljčno olje Slovenske Istre

Glavne jedi

Mlečne štručke s piščancem, bučkami in pestom

Vsi letni časi
Preprosto2 uri 10 minut
Prava prleška gibanica, postrežena na glinenem krožniku
jajca_izpod_kamniskihJajca izpod Kamniških planin

Priloge

Prleška gibanica

Vsi letni časi
Preprosto2 uri 15 minut
Prava haloška gibanica, postrežena na leseni deski
jajca_izpod_kamniskihJajca izpod Kamniških planin

Priloge

Haloška gibanica

JesenJesen
ZimaZima
Preprosto35 minut
Matevž s pečenico in kislim zeljem, postrežen na krožniku

Glavne jedi

Matevž, pečenica in dušeno kislo zelje