Segedin – recept | Kislo zelje, Zelenjava, Zelje | Recepti

Segedin – recept

3.7/5 - (10 votes)
Segedin

Izberite meso slovenskega porekla

Ob nakupu mesa za segedin bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči, da je bilo meso pridelano in predelano v Sloveniji.

Sestavine:

  • pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa
  • pol kilograma kislega zelja
  • 2 čebuli
  • 4 žličke paradižnikove mezge
  • 2 lovorova lista
  • sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika
  • maščoba za praženje

Priprava:

Drobno narezano čebulo prepražimo na maščobi in dodamo meso. Ko se nekoliko zmehča in ob robovih zapeče, dodamo začimbe in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo in dodamo kislo zelje ter hitro podušimo. Dolijemo vodo tako, da prekrijemo vse sestavine, in počasi dušimo še približno 45 minut.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Zeljna gibanica – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Ta jed je plod medgeneracijske komunikacije ali zapuščine prednikov regije ob meji z Madžarsko, kjer sestavine predstavljajo okusno lokalno zgodbo. Oblika spominja na enega izmed stebrov gastronomske strategije Prekmurja, s certifikatom zaščiteno Prekmursko gibanico, izbor sestavin pa je značilen za…

  • Več...

Bučni kolač – recept

  • Sestavine: 170 g bučnega pireja 2 jajci 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 200 g rjavega sladkorja 250 g moke 1 žlička cimeta 1/2 žličke muškatnega oreščka 1/2 žličke mletih klinčkov 200 g sladkorja v prahu 1/2 žličke…

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem