Radečki grižljaj - recept | Jabolka, Med, Tradicionalna jed | Recepti

Radečki grižljaj – recept

5/5 - (2 votes)
Radečki grižljaj

Sestavine:

  • 10 dag prekajene domače šunke
  • 10 dag srednje trdega ali svežega kozjega sira
  • jabolko (kisle sorte)
  • ščepec timijana in mlete kumine
  • dl rahlo vreznega jabolčnika
  • 2 žlici regratovega medu

Priprava:

  1. Šunko nasekljamo na zelo drobno, sir pa nadrobimo.
  2. Jabolko olupimo in naribamo, ožamemo in zmešamo z ostalimi sestavinami.
  3. Začinimo in oblikujemo kroglice ter jih prebodemo z zobotrebcem.
  4. Z jabolčnikom poplaknemo kroglico, da se okusi v ustih povežejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem