Prekmurski slivovi cmoki

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Poletje
Sestavine:
- 20 kosov domačih dolgih ali okroglih prekmurskih sliv
- 2 jajci
- 2 večja krompirja
- 500 dag bele moke
- drobtine
- 1 vaniljev sladkor
- sladkor
- cimet
- sol
- olje
Postopek:
Slivam izločimo pečke. V vodi skuhamo narezan krompir. Damo ga v skledo, primešamo moko, ščepec soli, jajci in zamesimo testo. Testo razvaljamo in narežemo na kvadrate. Na vsakega damo celo slivo ali polovico in jo posipamo s cimetom, sladkorjem in vaniljo. Ko končamo, jih zvijemo v žogo. Zavremo vodo in vanjo damo cmoke. Ti naj vrejo še pribl. 20 minut. Kuhane ocedimo. V ponvi na olju prepražimo drobtine in v njih povaljamo cmoke. Zraven lahko postrežemo kompot.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Izberite slovenske slive
Cmoki bodo najboljši iz domačih sliv z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.