Pletenice - recept | Tradicionalna jed | Recepti

Pletenice – recept

5/5 - (1 vote)
Pletenice v košari
  • Čas priprave:2,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 50 dag moke
  • 0,5 dll olja
  • 4 dag sladkorja
  • nekoliko ruma
  • 1 celo jajce
  • 1 rumenjak za premaz
  • 1 vanili sladkor
  • 0,5 dl mleka (toplega)
  • vinski kamen
  • 2 dag kvasa
  • sol

Priprava:

  1. V skledo vsujemo moko, dodamo vinski kamen, nekoliko posolimo, dolijemo toplo mleko in malo olja, ter nekoliko sladke smetane.
  2. Stepemo jajce , dodamo sladkor in vanili sladkor in nekaj ruma.
  3. Vse to zamešamo in zamesimo rahlo testo.
  4. Testo pustimo, da nekoliko počiva in naraste.
  5. Nato z nožem narežemo testo na kose, ki jih z rokami razvaljamo v »dolge kače«.
  6. Spletemo pletenice iz štirih kosov testa.
  7. Pletenice zlagamo na namaščen pekač.
  8. Nato jih premažemo z jajcem.
  9. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem