Pince – recept

Pince – recept 30.3.2018

Sestavine:

  • 1 kg pšenične moke
  • 4 dag kvasa, 1 dl mleka, žlička sladkorja za kvasec
  • 6 rumenjakov, 1 jajce, 1 jajce za premaz
  • 10 dag surovega masla
  • 20 dag sladkorja
  • 4 dl mleka
  • limonina lupinica, sol
  • 4 žlice sladkorja v prahu

Priprava:

  1. V posodici pripravimo kvasec in počakamo, da vzhaja.
  2. Moko presejemo in vanjo vmešamo sladkor, limonino lupinico, rumenjake, raztopljeno maslo, sol in na koncu dodamo vzhajan kvas.
  3. Vse sestavine skupaj zmešamo in zamesimo v testo.
  4. Testo pustimo vzhajati vsaj 40 minut.
  5. Nato ga še enkrat pregnetemo in iz njega oblikujemo hlebčke ter pustimo, da še enkrat vzhajajo – se napihnejo.
  6. Hlebčke z nožem križasto zarežemo in premažemo z razžvrkljanim jajcem.
  7. Pečemo jih v vroči pečici na 180 stopinj približno 40 minut.
  8. Nato pečico izklopimo in pince pustimo v njej še 3 – 6 minut.
  9. Ko jih vzamemo iz pečice, jih za 10 minut prekrijemo s prtom, nato jih potresemo s sladkornim prahom.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo

  • OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in polBezgova penaSestavine:20 bezgovih cvetov1 l vodesok 1 limone4 žlice smrekovega meduželatinacimet, klinčki, vaniljev sladkorPriprava:Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.Odcedimo in dodamo med in limono.Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.Pustimo ohladiti,…

  • Več...

Brkinski medeni šmorn

  • OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnikSestavine:1 kg brkinskih jabolk3 jajca2 dl kraškega medu2 dl mleka150 g moke1 limona, cimet, sol2 žlici šetrajevega medu za prelivmaslo za pekačPriprava:Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem