Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Osvežujoči napitki na samooskrbni pogon

  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Poletje je z vso silo pritisnilo tudi po naši deželici in nedvomno si je vsak od nas že omislil preživetvene strategije, s katerimi si lajša te soparne dni. Pametni so se že zdavnaj naučili, da mrzlo pivo ni najboljši recept za poletno vročino in da ledena voda v lavorju za noge vse prekmalu ni več niti mrzla. Le malo stvari pa se lahko po kombinaciji osvežilnega učinka in krepčilnosti za telo primerja s primerno oledenjenim poletnim smutijem. Kombinacija pravkar obranega sadja in od vitaminov prekipevajoče zelenjave je najboljša popotnica za zmagovit začetek dneva ali kot zaslužena nagrada po intenzivni rekreaciji. Najboljši možni učinek za »samooskrbo« pa bo končna mešanica seveda imela, če bo sestavljena iz pravkar nabranih plodov z lastnega vrta – ali vsaj, če vam je te plodove prodal zaupanja vreden lokalni pridelovalec. Zakaj bi celice utapljali v konzervirani, večine učinkovin že zdavnaj oropani piči od kdo ve kod, ko pa je tako patriotski kot turbo zdravi osvežilni napitek vedno le dve ali tri pametne izbire stran!?

Zato le na plan z vašim zvestim mešalnikom in najljubšim kozarcem ali skodelico, saj sledita dve poletni ideji za turbo antioksidantsko razvajanje!

VIJOLIČNA MOČ

  • Pest svežih borovnic
  • 1 mali gomolj rdeče pese
  • 2 srednje velika lista rdeče pese
  • Pest špinače
  • 2 suhi figi
  • Sončnična semena za posip
  • Vsaj 1 dcl vode
Smuti Sončni zajtrk z jagodami in korenjem
Smuti Sončni zajtrk z jagodami in korenjem

SONČNI ZAJTRK

  • 2 pesti svežih jagod
  • 1 srednje velik korenček
  • 1 srednje veliko jabolko
  • 2 suhi figi
  • Pest lanenih semen
  • Vsaj 1 dcl vode

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Martinova račka – recept

  • Sestavine: raca iz domače reje, težka 2–3 kg 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«) sol Priprava: Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo…

  • Več...

Domača češnjeva pita

  • Sestavine: Testo za pito: 0,50 dag bele moke ščepec soli 30 dag masla z oznako izbrana kakovost – Slovenija 1 pecilni prašek 1 jajce z oznako izbrana kakovost – Slovenija Češnjev nadev: 1 kg češenj z oznako izbrana kakovost –…

  • Več...

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

  • Sestavine: 200 g govejega hrbta 1 žlica olja 1 šalotka 120 ml rdečega vina 100 ml jušne osnove 1 šop peteršilja 1 žlička bele moke 1 žlička rjavega sladkorja 20 g masla sol in poper Vse sestavine so ekološke. Priprava:…

  • Več...

Šparglji v pršutu – recept

  • Sestavine za 4 do 6 oseb: 1 kg debelejših slovenskih zelenih špargljev 10 dag kraškega pršuta v rezinah 1–2 žlički oljčnega olja Slovenske Istre poper riban trdi sir z oznako izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem