Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Mandljeve tortice – recept

3.7/5 - (3 votes)
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

Testo:

  • 20 dag moke
  • 14 dag masla
  • 1 jajce
  • 6 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag mandeljev

Maslena krema:

  • 250g vanilijevega pudinga
  • 150 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • Nutela
  • kava v prahu
  • čokolada po okusu

Priprava:

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Zavijemo ga v folijo in damo za nekaj časa v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo majhne piškotke, jih okrasimo s kremo, čokolado. Pečemo jih na 180 stopinjah približno 8 minut. Za masleno kremo po navodilih skuhamo puding iz polovične količine mleka. Počakamo, da se ohladi , nato pudingu primešamo koščke masla sobne temperature in stepemo z mešalnikom. Po želji lahko kremi dodamo malo kave v prahu, nutelo ali čokolado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Martinova račka – recept

  • Sestavine: raca iz domače reje, težka 2–3 kg 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«) sol Priprava: Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo…

  • Več...

Domača češnjeva pita

  • Sestavine: Testo za pito: 0,50 dag bele moke ščepec soli 30 dag masla z oznako izbrana kakovost – Slovenija 1 pecilni prašek 1 jajce z oznako izbrana kakovost – Slovenija Češnjev nadev: 1 kg češenj z oznako izbrana kakovost –…

  • Več...

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

  • Sestavine: 200 g govejega hrbta 1 žlica olja 1 šalotka 120 ml rdečega vina 100 ml jušne osnove 1 šop peteršilja 1 žlička bele moke 1 žlička rjavega sladkorja 20 g masla sol in poper Vse sestavine so ekološke. Priprava:…

  • Več...

Šparglji v pršutu – recept

  • Sestavine za 4 do 6 oseb: 1 kg debelejših slovenskih zelenih špargljev 10 dag kraškega pršuta v rezinah 1–2 žlički oljčnega olja Slovenske Istre poper riban trdi sir z oznako izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem