Mandljeve tortice – recept

Mandljeve tortice – recept 6.5.2014

Sestavine:

Testo:

  • 20 dag moke
  • 14 dag masla
  • 1 jajce
  • 6 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag mandeljev

Maslena krema:

  • 250g vanilijevega pudinga
  • 150 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • Nutela
  • kava v prahu
  • čokolada po okusu

Priprava:

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Zavijemo ga v folijo in damo za nekaj časa v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo majhne piškotke, jih okrasimo s kremo, čokolado. Pečemo jih na 180 stopinjah približno 8 minut. Za masleno kremo po navodilih skuhamo puding iz polovične količine mleka. Počakamo, da se ohladi , nato pudingu primešamo koščke masla sobne temperature in stepemo z mešalnikom. Po želji lahko kremi dodamo malo kave v prahu, nutelo ali čokolado.


Sorodni recepti

Zeljna gibanica – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Ta jed je plod medgeneracijske komunikacije ali zapuščine prednikov regije ob meji z Madžarsko, kjer sestavine predstavljajo okusno lokalno zgodbo. Oblika spominja na enega izmed stebrov gastronomske strategije Prekmurja, s certifikatom zaščiteno Prekmursko gibanico, izbor sestavin pa je značilen za…

  • Več...

Trščakove sklječke s kremo iz šjelne – recept

  • Čas priprave: 30 min
    • #
    • #
    • #
  • Šjelna (zelena) je zelenjava, ki se je na kmetijah obdržala preko cele zime. Pred močno zmrzaljo so možje gomolje zelene izkopali z vrtov in jih prestavili v hrame (shrambe) na tla ter jih zasuli z zemljo. Na ta način so…

  • Več...

Štrudelj po naše – recept

  • Čas priprave: 30 min
    • #
    • #
    • #
  • Štrudelj ali zavitek slovi kot eden najbolj priljubljenih predstavnikov Gorenjske, tudi preko meje s sosednjo Avstrijo, po kateri smo prevzeli mnoge, danes značilne jedi. V zadnjem času ga srečamo predvsem v kvalitetnih slovenskih gostilnah, v najrazličnejših sodobno oblikovanih različicah. Sestavine:…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem