Mandljeve tortice

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
8 minut
Skupni čas
28 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Zima
Sestavine:
- 20 dag moke
- 14 dag masla
- 1 jajce
- 6 dag sladkorja v prahu
- 10 dag mandeljev v lističih
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 g pecilnega praška
Postopek:
Iz vseh sestavin zamesimo testo. Zavijemo ga v folijo in damo za nekaj časa v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo srednje velike tortice in jih okrasimo z mandljevimi lističi. Pečemo jih na 180 stopinjah Celzija približno 8 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Uporabite slovenske mandlje
Mandlji uspevajo tudi v Sloveniji, predvsem v obalnih in primorskih krajih. Če imate možnost, izberite domače mandlje, ki bodo vašim torticam dodali pristnost in še boljši okus, hkrati pa boste podprli lokalne pridelovalce.