Mandljeve tortice

Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
8 minut
Skupni čas
28 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Zima
Sestavine:
- 20 dag moke
- 14 dag masla
- 1 jajce
- 6 dag sladkorja v prahu
- 10 dag mandeljev v lističih
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 g pecilnega praška
Postopek:
Iz vseh sestavin zamesimo testo. Zavijemo ga v folijo in damo za nekaj časa v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo srednje velike tortice in jih okrasimo z mandljevimi lističi. Pečemo jih na 180 stopinjah Celzija približno 8 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti in zanimivosti
Priročen nasvet
01
Uporabite slovenske mandlje
Mandlji uspevajo tudi v Sloveniji, predvsem v obalnih in primorskih krajih. Če imate možnost, izberite domače mandlje, ki bodo vašim torticam dodali pristnost in še boljši okus, hkrati pa boste podprli lokalne pridelovalce.