Lahka grahova juha – recept

Lahka grahova juha – recept

Sestavine:

  • 400 g mladega graha (lahko tudi zamrznjenega)
  • 1 manjša čebula
  • 3 stroki česna
  • košček masla
  • 1 liter vode ali juhe
  • ščepec svežega peteršilja
  • 1 dcl sladke smetane Izbrana kakovost Slovenija

Priprava:

Čebulo in česen drobno nasekljamo. Košček masla raztopimo v posodi. Dodamo čebulo in česen, da postekleni in česen zadiši. Primešamo grah in solimo po okusu. Zalijmo s toplo vodo ali juho in kuhamo na zmernem ognju 15–20 minut. Med kuhanjem dodamo še svež peteršilj, lahko tudi luštrek, in drobnjak. Zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo tudi sladko smetano in postrežemo.


Sorodni recepti

Osvežilna solata z grahom in redkvicami - recept

  • Čas priprave: 10 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 500 g graha 3 žlice oljčnega olja 2 žlice sesekljane sveže mete žlica svežega limoninega soka žlica belega balzamičnega kisa ½ žličke mešanice popra in naribane limonine lupinice ½ skodelice feta sira šopek redkvic Priprava: Skuhamo grah. Precedimo in…

  • Več...

Testenine z grahom - recept

  • Čas priprave: 30 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 300 g špagetov 120 g izluščenega graha 30 g čebule 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja 1 žlica sončničnega olja 20 g masla Izbrana kakovost Slovenije sol 1 strok česna 2 vejici peteršilja Priprava: Čebulo in česen olupimo in drobno…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem