Kranjski štrukelj nekoč in danes – recept | Štruklji | Recepti

Kranjski štrukelj nekoč in danes – recept

5/5 - (1 vote)
kranjski štrukelj nekoč in danes
  • Čas priprave:30 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kranjske štruklje že od leta 1936 pripravljajo v Gostilni Kot. Danes jih najdemo med gastronomsko strategijo Kranja, kjer si etnologi prizadevajo ponovno postaviti jih na krožnike domačih gostiln.

Sestavine:

Testo:

  • 30 dag moke
  • 4 jajca
  • 1,2 l mleka
  • 2 dl vode z mehurčki
  • sol

Nadev:

  • 50 dag ribane kaše
  • 2 jajci
  • 7 dag surovega masla
  • 5 velikih žlic marelične marmelade

Preliv:

  • 2,5 dl kisle smetane
  • 2 jajci

Priprava:

Iz testa spečemo malce debelejše palačinke. Ribano kašo skuhamo v osoljeni vodi na zmerni temperaturi in med kuhanjem mešamo. Ohlajeni primešamo mehko maslo, razžvrkljano jajce in marmelado. Z nadevom namažemo palačinke, jih zrežemo na tretjine, položimo v lončene posodice in prelijemo s prelivom. Pečemo v pečici na 200 stopinj 10 do 15 minut. Postrežemo še vroče.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem