Kranjski minjoni – recept | Recepti

Kranjski minjoni – recept

5/5 - (1 vote)
Kranjski minjoni
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Izjemna priljubljenost Kranjske klobase je prisotna tudi v sosednji Avstriji, kjer so sprva bili na voljo številni recepti ali izpeljanke. Še danes jo uporabljajo v številnih tradicionalnih in sodobnih jedeh, pa tudi samostojno, kot ulični prigrizek vse od Dunaja do Ljubljane.

Sestavine:

Testo:

Nadev:

  • 2 kranjski klobasi
  • 20 dag grobo mletih gorčičnih semen
  • 40 dag zelja
  • 2 stroka česna
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava:

Kranjsko klobaso skuhamo (v loncu s v hladno vodo, počakamo do vretja in odstavimo) in počakamo, da se ohladi. Medtem zamesimo kvašeno testo in ga pustimo na toplem vsaj pol ure. Klobaso narežemo na debelejše kolobarje. Testo razvaljamo na približno 5 milimetrov, namažemo z gorčičnimi semeni in narežemo na trakove. Na vsak trak položimo košček klobase in okrog zavijemo testo. Zvitke pečemo 15 do 20 minut pri 200 stopinjah. Pripravimo še kislo zelje, ki ga zmešamo z začimbami in polagamo na pečene minjončke.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Domača češnjeva pita

  • Ne zavrzimo hraneOhlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.Sestavine:Testo za pito:0,5 kg bele mokeščepec soli30 dag masla z oznako…

  • Več...

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Piščančji namaz – recept

  • Čas priprave: 6 minut
    • #
    • #
    • #
  • Mesa nikdar ne zavržemoOkusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.Sestavine:2 kosa pečenega piščanca3 kisle kumarice2 kosa kuhanega korenja1 žlica gorčice1 žlica majonezeščepec rdeče…

  • Več...

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem