Kranjski minjoni – recept

Kranjski minjoni – recept
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Izjemna priljubljenost Kranjske klobase je prisotna tudi v sosednji Avstriji, kjer so sprva bili na voljo številni recepti ali izpeljanke. Še danes jo uporabljajo v številnih tradicionalnih in sodobnih jedeh, pa tudi samostojno, kot ulični prigrizek vse od Dunaja do Ljubljane.

Sestavine:

Testo:

Nadev:

  • 2 kranjski klobasi
  • 20 dag grobo mletih gorčičnih semen
  • 40 dag zelja
  • 2 stroka česna
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava:

Kranjsko klobaso skuhamo (v loncu s v hladno vodo, počakamo do vretja in odstavimo) in počakamo, da se ohladi. Medtem zamesimo kvašeno testo in ga pustimo na toplem vsaj pol ure. Klobaso narežemo na debelejše kolobarje. Testo razvaljamo na približno 5 milimetrov, namažemo z gorčičnimi semeni in narežemo na trakove. Na vsak trak položimo košček klobase in okrog zavijemo testo. Zvitke pečemo 15 do 20 minut pri 200 stopinjah. Pripravimo še kislo zelje, ki ga zmešamo z začimbami in polagamo na pečene minjončke.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Kranjski minjoni – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem