Kranjski minjoni – recept

Kranjski minjoni – recept

Izjemna priljubljenost Kranjske klobase je prisotna tudi v sosednji Avstriji, kjer so sprva bili na voljo številni recepti ali izpeljanke. Še danes jo uporabljajo v številnih tradicionalnih in sodobnih jedeh, pa tudi samostojno, kot ulični prigrizek vse od Dunaja do Ljubljane.

Sestavine:

Testo:

Nadev:

  • 2 kranjski klobasi
  • 20 dag grobo mletih gorčičnih semen
  • 40 dag zelja
  • 2 stroka česna
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava:

Kranjsko klobaso skuhamo (v loncu s v hladno vodo, počakamo do vretja in odstavimo) in počakamo, da se ohladi. Medtem zamesimo kvašeno testo in ga pustimo na toplem vsaj pol ure. Klobaso narežemo na debelejše kolobarje. Testo razvaljamo na približno 5 milimetrov, namažemo z gorčičnimi semeni in narežemo na trakove. Na vsak trak položimo košček klobase in okrog zavijemo testo. Zvitke pečemo 15 do 20 minut pri 200 stopinjah. Pripravimo še kislo zelje, ki ga zmešamo z začimbami in polagamo na pečene minjončke.

Recept, vir in foto: Kuhnapato


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo

  • OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in polBezgova penaSestavine:20 bezgovih cvetov1 l vodesok 1 limone4 žlice smrekovega meduželatinacimet, klinčki, vaniljev sladkorPriprava:Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.Odcedimo in dodamo med in limono.Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.Pustimo ohladiti,…

  • Več...

Brkinski medeni šmorn

  • OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnikSestavine:1 kg brkinskih jabolk3 jajca2 dl kraškega medu2 dl mleka150 g moke1 limona, cimet, sol2 žlici šetrajevega medu za prelivmaslo za pekačPriprava:Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem