Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Kostanjeva juha – recept

Kostanjeva juha 9.2.2021

Sestavine:

  • 20 g kostanja
  • 4 rezine slanine
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 6 pastinakov
  • 400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 200 ml piščančje osnove

Priprava:

200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo. Polovico shranimo za konec, v drugo polovico pa dodamo nasekljano čebulo in česen ter malo popražimo. Dodamo 6 svežih na kose narezanih pastinakov in prilijemo 400 ml mleka ter 200 ml piščančje osnove. Na koncu dodamo še olupljen kuhan kostanj in kuhamo 30 minut. Dodamo lističe iz vejice svežega timijana ter juho spasiramo. Pred postrežbo krožnik okrasimo s preostalim delom popečene slanine, ki jo posujemo po vrhu kostanjeve juhe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Malinin narastek – recept

  • Sestavine:150 g skute50 g sladkorja v prahu20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«dva rumenjaka200 g prosene kaše500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«5 žlic medu2 beljaka10 g vanilijevega sladkorjasveže maline z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Sestavine: 500 ml sladke smetane 50 g sladkorja v prahu 10 g vanilijevega sladkorja 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 20 g sladkorja Priprava: Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem