Kolač iz rdeče pese – recept | Kolač, Rdeča pesa |
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Kolač iz rdeče pese – recept

5/5 - (1 vote)

Sestavine

  • 200 g kuhane rdeče pese
  • 250 g moke
  • 3 jajca
  • 3 dl mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 100 g sladkorja
  • pecilni prašek
  • 50 ml olja
  • mleti mandlji
  • sladkor v prahu za okrasitev
  • lešniki za okrasitev

Priprava

Rdečo peso skuhamo in jo v mešalniku zmešamo v kašo oziroma pesin pire. Jajca stepemo skupaj s sladkorjem ter penasti zmesi dodamo olje in pecilni prašek. V maso dodamo pesin pire, nato pa postopoma dodajamo moko ter zalijemo z mlekom. V maso dodamo nekaj žlic mletih mandljev.

Maso prelijemo v pekač in pečemo 50 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija. Preden ga postrežemo, pesin kolač ohladimo.

Po vrhu ga posladkamo s sladkorjem v prahu in po želji okrasimo z drobljenimi lešniki ali mandlji.

Ostanke shranite za malico

Kolač je sočen in okusen nekaj dni, če ga hranite v hladilnku. Ne zavrzite hrane, temveč ga raje uporabite kot malico naslednji dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Palačinke iz rdeče pese – recept

  • Sestavine1 rdeča pesa1 jajce300 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«120 g bele ali pirine moke2 žlici oljaščepec soliPripravaV skledo stresemo moko in ji dodamo sol. Na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, 300 ml mleka in olje.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem