Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept
  • Čas priprave:60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Soška postrv je ogrožena vrsta, zato predstavlja redkost na krožnikih tamkajšnjih gostiln. V preteklosti je sodila med glavne prehranjevalne vire prebivalstva ob Soči, ki so ribo uporabili v svojih kreativnih kulinaričnih zamislih. Recept prihaja iz Zgornjega Posočja.

Sestavine:

  • 20 dag ječmena
  • 10 dag krompirja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • kos gomolja zelene
  • 3 korenčki
  • 15 dag dimljene postrvi
  • Ostanki ribe: kosti, glava, koža ribe
  • sol, poper, peteršilj

Priprava:

Ješprenj kuhamo v slani vodi. Ko voda zavre dodamo nasekljano čebulo, zeleno in v gazo zavite ostanke ribe. Napol kuhanemu ješprenju dodamo na kocke narezan krompir in korenček. Proti koncu odstranimo gazo z ostanki. Meso dimljene postrvi narežemo na manjše koščke in jo tik pred koncem kuhanja dodamo enolončnici. Jed izboljšamo z nasekljanim česnom in peteršiljem.

Recept in foto: Kuhnapato

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Enostavna potica – recept

  • Sestavine: Testo: 600 g moke 30 g kvasa, 2 dcl mleka izbrana kakovost Slovenija, 140 g sladkorja, 140 g masla izbrana kakovost Slovenija, 4 rumenjaki, 1 vanilijev sladkor, Lupinica 1 limone Žlička soli Orehov nadev: 1 dcl toplega mleka izbrana…

  • Več...

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem