Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept
  • Čas priprave:60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Soška postrv je ogrožena vrsta, zato predstavlja redkost na krožnikih tamkajšnjih gostiln. V preteklosti je sodila med glavne prehranjevalne vire prebivalstva ob Soči, ki so ribo uporabili v svojih kreativnih kulinaričnih zamislih. Recept prihaja iz Zgornjega Posočja.

Sestavine:

  • 20 dag ječmena
  • 10 dag krompirja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • kos gomolja zelene
  • 3 korenčki
  • 15 dag dimljene postrvi
  • Ostanki ribe: kosti, glava, koža ribe
  • sol, poper, peteršilj

Priprava:

Ješprenj kuhamo v slani vodi. Ko voda zavre dodamo nasekljano čebulo, zeleno in v gazo zavite ostanke ribe. Napol kuhanemu ješprenju dodamo na kocke narezan krompir in korenček. Proti koncu odstranimo gazo z ostanki. Meso dimljene postrvi narežemo na manjše koščke in jo tik pred koncem kuhanja dodamo enolončnici. Jed izboljšamo z nasekljanim česnom in peteršiljem.

Recept in foto: Kuhnapato

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem