Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept
  • Čas priprave:60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Soška postrv je ogrožena vrsta, zato predstavlja redkost na krožnikih tamkajšnjih gostiln. V preteklosti je sodila med glavne prehranjevalne vire prebivalstva ob Soči, ki so ribo uporabili v svojih kreativnih kulinaričnih zamislih. Recept prihaja iz Zgornjega Posočja.

Sestavine:

  • 20 dag ječmena
  • 10 dag krompirja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • kos gomolja zelene
  • 3 korenčki
  • 15 dag dimljene postrvi
  • Ostanki ribe: kosti, glava, koža ribe
  • sol, poper, peteršilj

Priprava:

Ješprenj kuhamo v slani vodi. Ko voda zavre dodamo nasekljano čebulo, zeleno in v gazo zavite ostanke ribe. Napol kuhanemu ješprenju dodamo na kocke narezan krompir in korenček. Proti koncu odstranimo gazo z ostanki. Meso dimljene postrvi narežemo na manjše koščke in jo tik pred koncem kuhanja dodamo enolončnici. Jed izboljšamo z nasekljanim česnom in peteršiljem.

Recept in foto: Kuhnapato

Ješprenka s prekajeno soško postrvjo – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Jabolčne rožice z listnatim testom in skutno kremo

  • Sestavine: 4 lepa jabolka Izbrane kakovosti (Idared, Jonagold ali Majda) 200 g listnatega testa 100 g skute 1 zavojček vanilijevega sladkorja 1 jajce sok pol limone 2-3 žlice sladkorja 1 žlica stopljenega masla noževa konica cimeta maslo Postopek: Pečico segrejemo…

  • Več...

Vanilijevi gumbki – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 250 g moke 80 g sladkorja v prahu 2 vrečki vanilijevega sladkorja 3 vrečke vanilijevega pudinga Priprava: V skledo presejemo moko in puding iz vrečke ter premešamo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in…

  • Več...

Piškoti iz ovsenih kosmičev – recept

  • Sestavine: 75 g masla Izbrana kakovost Slovenija 125 g ovsenih kosmičev 75 g sladkorja 1 jajce 3 – 5 kapelj esence mandlja ali vanilije 50 g moke 3 g pecilnega praška (1 zvrhana žlička) Priprava: V ponvi razpustimo maslo in med…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem