Hrenov sladoled - recept | Hren, Med, Sladoled | Recepti

Hrenov sladoled – recept

5/5 - (3 votes)
Hrenov sladoled

Sestavine:

  • 5 dl mleka
  • 5 dag bele polente
  • ščep soli
  • 20 dag bele čokolade
  • 10 dag na drobno naribanega hrena
  • pest nasekljanih mandeljnov
  • 1 žlica akacijevega medu

Priprava:

  1. Zavremo mleko s soljo.
  2. Vmešamo polento in ob stalnem mešanju kuhamo približno 15 minut na zelo nizki temperaturi.
  3. V toplo maso vmešamo nariban hren in na koščke nalomljeno čokolado ter dobro premešamo.
  4. Tako pripravljeno zmes damo za nekaj ur v zamrzovalnik (med zamrzovanjem večkrat premešamo).
  5. Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe in primešamo med.
  6. S tem potresemo sladoled, ki ga ponudimo ob toplih blekih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Rabarbarin sladoled

  • Čas priprave: 3,5 ure
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 skodelici narezanih stebel rabarbare Pol skodelice medu 2 skodelici mleka brez laktoze izbrana kakovost Slovenija 2 žlički koruznega škroba Žlička vaniljevega izvlečka Priprava: V posodi z zelo malo vode zavremo 2 skodelici narezanih stebel rabarbare in med. Ko…

  • Več...

Marelični sladoled

  • Čas priprave: 3,5 ure
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 600 g marelic 500 ml sladke smetane izbrana kakovost Slovenija 4 žlice sladkorja 2 žlici ruma 2 beljaka Priprava: Marelice prelijemo z vrelo vodo, jih olupimo in na hitro prekuhamo. Dodamo sladkorj in rum ter jih zmešamo v električnem…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem