Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Hitra zelenjavna enolončnica s klobaso

Enolončnica s klobaso 12.1.2021

Sestavine:

  • 1 žlica masti ali masla
  • 2 srednje velika krompirja
  • 2 srednje velika korenčka
  • 150 g stročjega fižola
  • 1 velika čebula
  • 1 l vode ali jušne osnove
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • 1 klobasa in/ali manjši kos šunke
  • poper
  • 1 žlička posušene rdeče paprike
  • 1 žlica moke
  • 1 lovorov list

Postopek:

Vso zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke. Klobaso narežemo na kolobarčke, šunko pa na majhne kocke. V lonec damo mast in na njej popražimo čebulo, da se zmehča. V lonec dodamo vso zelenjavo in nekaj minut mešamo, nato dolijemo vodo ali jušno osnovo in dodamo začimbe. Kuhamo približno pol ure.

Nato v lonec dodamo še na kolobarčke narezano klobaso in/ali šunko in kuhamo toliko časa, da se klobasa skuha. Na koncu enolončnico zgostimo: zmešamo moko z malo vode in mešanico zlijemo v lonec. Vse skupaj še nekaj minut pokuhamo in enolončnica je pripravljena.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Domača jabolčna pita – recept

  • Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška 1 vanili sladkor 120 gramov sladkorja v prahu 150 gramov masla izbrana kakovost Slovenija 2 rumenjaka 4 žlice kisle smetane izbrana kakovost Slovenija Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo zmehčano maslo, sladkor…

  • Več...

Božični kruh – recept

  • Sestavine:42 g kvasa125 g sladkorja250 ml toplega mleka500 g bele moke1 vrečka vaniljevega sladkorja200 g masla2 ščepca soli80 g orehov80 g suhih marelic80 g rozin80 g suhih sliv80 g brusnic70 g sladkorja v prahuPriprava:V posebno skledico nadrobimo kvas, dodamo 1…

  • Več...

Jagnječja krača s fižolom in paradižnikom

  • Sestavine: 1,5 kg jagnječje krače 35 dag namočenega belega fižola v zrnju 25 dag čebule 35 dag stročjega fižola 1 žlica sesekljanega svežega rožmarina 1 žlica sesekljanega svežega timijana ali materine dušice ali ožepka pol dcl oljčnega olja 85 dag…

  • Več...

Martinova račka – recept

  • Sestavine:raca iz domače reje, težka 2–3 kg2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«)solPriprava:Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo na 180 °C in račko…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem