Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Hitra zelenjavna enolončnica s klobaso

Enolončnica s klobaso 12.1.2021

Sestavine:

  • 1 žlica masti ali masla
  • 2 srednje velika krompirja
  • 2 srednje velika korenčka
  • 150 g stročjega fižola
  • 1 velika čebula
  • 1 l vode ali jušne osnove
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • 1 klobasa in/ali manjši kos šunke
  • poper
  • 1 žlička posušene rdeče paprike
  • 1 žlica moke
  • 1 lovorov list

Postopek:

Vso zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke. Klobaso narežemo na kolobarčke, šunko pa na majhne kocke. V lonec damo mast in na njej popražimo čebulo, da se zmehča. V lonec dodamo vso zelenjavo in nekaj minut mešamo, nato dolijemo vodo ali jušno osnovo in dodamo začimbe. Kuhamo približno pol ure.

Nato v lonec dodamo še na kolobarčke narezano klobaso in/ali šunko in kuhamo toliko časa, da se klobasa skuha. Na koncu enolončnico zgostimo: zmešamo moko z malo vode in mešanico zlijemo v lonec. Vse skupaj še nekaj minut pokuhamo in enolončnica je pripravljena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Martinova račka – recept

  • Sestavine: raca iz domače reje, težka 2–3 kg 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«) sol Priprava: Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo…

  • Več...

Domača češnjeva pita

  • Sestavine: Testo za pito: 0,50 dag bele moke ščepec soli 30 dag masla z oznako izbrana kakovost – Slovenija 1 pecilni prašek 1 jajce z oznako izbrana kakovost – Slovenija Češnjev nadev: 1 kg češenj z oznako izbrana kakovost –…

  • Več...

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

  • Sestavine: 200 g govejega hrbta 1 žlica olja 1 šalotka 120 ml rdečega vina 100 ml jušne osnove 1 šop peteršilja 1 žlička bele moke 1 žlička rjavega sladkorja 20 g masla sol in poper Vse sestavine so ekološke. Priprava:…

  • Več...

Šparglji v pršutu – recept

  • Sestavine za 4 do 6 oseb: 1 kg debelejših slovenskih zelenih špargljev 10 dag kraškega pršuta v rezinah 1–2 žlički oljčnega olja Slovenske Istre poper riban trdi sir z oznako izbrana kakovost – Slovenija Priprava: Pečico segrejemo na 200 °C.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem