Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem – recept

5/5 - (1 vote)
Fižolova solata 14.1.2022

Sestavine:

  • 300 g fižola
  • 1 šalotka
  • bučno olje
  • jabolčni kis
  • sol
  • poper

Priprava:

Večer prej namočimo fižol in ga naslednji dan skuhamo v osoljeni vodi. Olupimo šalotko in jo narežemo na kolobarje. Kuhan fižol in narezano šalotko solimo, popramo ter prelijemo z mešanico slovenskega štajersko-prekmurskega bučnega olja in jabolčnega kisa. Solato dobro premešamo in ponudimo.

Če naredimo več solate, jo lahko shranimo tudi za kasneje ali za naslednji dan. Na ta način zmanjšujemo količine zavržene hrane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem