Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem – recept

4.7/5 - (4 votes)
Fižolova solata

Najbolj slastne so lokalno pridelane sestavine

Solata s fižolom, šalotko in bučnim oljem je slovenska posebnost, zato bodite pozorni, da jo pripravite iz domačih, lokalno pridelanih sestavin. Vam najbližje ponudnike lahko najdete tudi na našem zemljevidu.

Sestavine:

  • 300 g fižola
  • 1 šalotka
  • bučno olje
  • jabolčni kis
  • sol
  • poper

Priprava:

Večer prej namočimo fižol in ga naslednji dan skuhamo v osoljeni vodi. Olupimo šalotko in jo narežemo na kolobarje. Kuhan fižol in narezano šalotko solimo, popramo ter prelijemo z mešanico slovenskega štajersko-prekmurskega bučnega olja in jabolčnega kisa. Solato dobro premešamo in ponudimo.

Če naredimo več solate, jo lahko shranimo tudi za kasneje ali za naslednji dan. Na ta način zmanjšujemo količine zavržene hrane.

Komentarji na “Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem – recept”:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ričet z laškim fižolom– recept

  • Čas priprave: 1,5 ure
    • #
    • #
    • #
  • Laški fižol je bil nekoč zelo priljubljen. Ima namreč visoko hranilno vrednost ter kompleksnejše ogljikove hidrate v debeli lupini, primeren pa je tudi za shranjevanje preko zime. Iz fižola so lahko pripravili različne sezonske jedi, veljal je pa predvsem za…

  • Več...

Fižolova lazanja ali pašta fižol - recept

  • Čas priprave: 120 min
    • #
    • #
    • #
  • Pašto fižol v obliki mineštre poznamo kot eno najbolj razširjenih jedi na Krasu in v okolici. Kot je znano, pa se v obmejnih območjih pozna vpliv bližnje Italije, od koder so v naše kraje prišle testenine. Sprva v obliki blekov,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem