Dušeno zelje s krompirjem – recept | Kislo zelje, Krompir, Zelje | Recepti

Dušeno zelje s krompirjem – recept

5/5 - (4 votes)
Dušeno zelje

Naj bosta zelje in krompir lokalna

Za najbolj okusno jed je pomembno, da kupite zelje in krompir lokalnega porekla. Vam najbližjega ponudnika najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane

Sestavine:

  • 10 dag slanine
  • dva srednje velika krompirja
  • 1 čebula
  • pol kilograma kislega zelja
  • maščoba za praženje
  • sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika
  • lovorov list

Priprava:

V posodi razpustimo narezano slanino in v njej prepražimo čebulo. Primešamo oprano kislo zelje, dodamo začimbe in malo vode ter kuhamo 15 minut, da se zelje zmehča. Medtem olupimo krompir ter narezanega kuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, ga dodamo zelju.
Postrežemo lahko tudi s kranjsko klobaso.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Izberite slovenski krompirPonudnike slovenskega krompirja najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine:700 g slovenskega krompirja4 žlice olja2 vejici rožmarinasol in poperPriprava:Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.Pečico…

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...

Pražen krompir - recept

  • Čas priprave: 60 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 80 dag krompirja 1/2 dl olja (še boljša je svinjska mast) 8 dag čebule sol in poper po okusu Priprava: Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj…

  • Več...

Jota – recept

  • Izberite lokalne sestavine Za pripravo okusne jote je pomembno, da izberete sestavine lokalnega porekla, saj so najbolj sveže, polnega okusa in zaradi kratkih transportnih poti najhitreje pridejo z njive do vašega krožnika. Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem