Bider - recept | Tradicionalna jed | Recepti

Bider – recept

4/5 - (1 vote)
Pecivo na krožniku
  • Čas priprave:2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 50 dag pšenične moke
  • 3dl toplega mleka
  • pol kocke kvasa
  • 5 dag masti
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 10 dag rozin
  • žlica sladkorja v prahu

Priprava:

  1. Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in soljo.
  2. Nato dodamo mleko, rozine in moko.
  3. S kuhalnico stepemo sestavine v testo in ga položimo v posodo.
  4. Vzhaja naj 20 minut.
  5. Pečemo pri 190 stopinjah 45 minut.
  6. Pečenega posipamo s sladkorjem v prahu.

Vir: www.kuhnapato.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Pletenice - recept

  • Čas priprave: 2,5 ure
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag moke 0,5 dll olja 4 dag sladkorja nekoliko ruma 1 celo jajce 1 rumenjak za premaz 1 vanili sladkor 0,5 dl mleka (toplega) vinski kamen 2 dag kvasa sol Priprava: V skledo vsujemo moko, dodamo vinski kamen,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem