recept

Vanilijevi gumbki – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 250 g moke 80 g sladkorja v prahu 2 vrečki vanilijevega sladkorja 3 vrečke vanilijevega pudinga Priprava: V skledo presejemo moko in puding iz vrečke ter premešamo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor v prahu in ...

  • Več...

Piškoti iz ovsenih kosmičev – recept

  • Sestavine: 75 g masla Izbrana kakovost Slovenija 125 g ovsenih kosmičev 75 g sladkorja 1 jajce 3 – 5 kapelj esence mandlja ali vanilije 50 g moke 3 g pecilnega praška (1 zvrhana žlička) Priprava: V ponvi razpustimo maslo in med ...

  • Več...

Orehovi rogljički – recept

  • Sestavine: 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 350 g moke 100 g sladkorja 100 g drobno mletih orehov 1 jajce mleti sladkor za kopel po peki Priprava: V razpuščeno maslo penasto vmešamo sladkor in jajce, dokler ne dobimo lepe rumene kreme. ...

  • Več...

Medenjaki – recept

  • Medenjaki sodijo v prednovoletni čas. V mnogih domišljijskih svetovih hišica iz medenega testa prikazuje praznično vzdušje in pričakovanje praznikov. Sestavine: 600 g moke 200 g sladkorja 200 g medu 150 g mehkega masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 2 poravnani žlički ...

  • Več...

Kukiji s koščki čokolade – recept

  • Enostavni piškoti, ki jih pripravimo brez zahtevnega oblikovanja in okraševanja. Sestavine: 300 g moke 1 žlička soda bikarbone 1 žlička soli 230 g masla Izbrana kakovost Slovenija 150 g sladkorja v prahu 2 jajci 120 g grobo nasekljane temne, mlečne in ...

  • Več...

Idrijski žlikrofi – recept

  • Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Sodijo med polnjene testenine. Recept v nadaljevanju smo povzeli po specifikaciji o označbi tradicionalnega ugleda za Idrijske ...

  • Več...

Krhki domači piškoti za okraševanje – recept

  • Ti domači piškoti so zelo hvaležni za ustvarjanje. Zelo dobri so sami, ali z različnimi masami za okraševanje. Izrezujete lahko poljubne, manjše in večje oblike. Sestavine: 750 g moke 350 g sladkorja 250 g masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 1 ...

  • Več...

Zavitek s kislim zeljem – recept

  • Sestavine: 1 čebula 800 g kislega zelja 1 jabolko pest brinovih jagod pol dcl belega vina 2 žlici olivnega olja poper 3 žlice drobtin 250 g dimljenega tofuja vlečeno testo, ki ga lahko pripravimo po receptu iz jabolčnega zavitka ali ...

  • Več...

Segedin – recept

  • Sestavine: pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa pol kilograma kislega zelja 2 čebuli 4 žličke paradižnikove mezge 2 lovorova lista sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika maščoba za praženje Priprava: Drobno narezano čebulo prepražimo na maščobi in dodamo meso. ...

  • Več...

Jota – recept

  • Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 4 srednje veliki krompirji 2 čebuli 2 lovorova lista dva stroka česna 250 g kuhanega fižola Maščoba za praženje Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika ...

  • Več...

Dušeno kislo zelje – recept

  • Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 2 majhni čebuli 1 lovorov list dva stroka česna Maščoba za praženje Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika Postrežemo s kranjsko klobaso, ocvirki in krompirjem ...

  • Več...

Dušeno zelje s krompirjem – recept

  • Sestavine: 10 dag slanine dva srednje velika krompirja 1 čebula pol kilograma kislega zelja maščoba za praženje sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika lovorov list Priprava: V posodi razpustimo narezano slanino in v njej prepražimo čebulo. Primešamo oprano kislo zelje, ...

  • Več...