Recepti Archive | Naša super hrana

recept

Domača češnjeva pita

  • Ne zavrzimo hrane Ohlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov. Sestavine: Testo za pito: 0,5 kg bele moke ščepec ...

  • Več...

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom – recept

  • Čas priprave: 60-90 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka ...

  • Več...

Piščančji namaz – recept

  • Čas priprave: 6 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Mesa nikdar ne zavržemo Okusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti. Sestavine: 2 kosa pečenega piščanca 3 kisle kumarice 2 kosa kuhanega korenja ...

  • Več...

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo ...

  • Več...

Čemažev namaz – recept

  • Čas priprave: 20 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Čemaž lahko obogati jedi Pripravljen čemažev namaz ali čemažev pesto lahko uporabimo neposredno na kruhu, ali pa ga uporabimo kot omako za testenine oziroma ga vmešamo v rižoto. Uživajmo v darovih lokalne hrane in izbirajmo domače! Sestavine: 250 g čemaževih ...

  • Več...

Jagodni drobljenec z medom

  • Kje kupiti slovenske jagode? Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in obiščite vam najbližjo kmetijo, kjer nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode. Sestavine: 250 g svežih slovenskih jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 3 žlice slovenskega ...

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom – recept

  • Čas priprave: 40
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl ...

  • Več...

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembna Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov. Sestavine: 250 g govejega rostbifa z oznako ...

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno meso Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov. Sestavine: 500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost ...

  • Več...

Domač lešnikov namaz

  • Izberite slovenske lešnike Slovenija je zaradi dobre zemlje in obsijanosti s soncem primerna tudi za pridelavo lešnikov. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, da si zagotovite jamstvo kakovosti. Sestavine: 300 g lešnikov 200 g kokosovo olje (stopljeno) 45 ...

  • Več...

Zdravi krofi iz pečice – recept

  • Najbolj zdravi so iz slovenskih sestavin! Za pripravo zdravih krofov uporabite čim več slovenskih, lokalno pridelanih sestavin. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči, da so živila pridelana in predelana v Sloveniji. Sestavine 250 g slovenske ostre ...

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20 ...

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo ...

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhe Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov. Sestavine: 500 g piščančjih prsi z ...

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa! Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov. Sestavine: 250 g bržolnega zrezka z ...

  • Več...

Bider – recept

  • Čas priprave: 2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in ...

  • Več...

Pletenice – recept

  • Čas priprave: 2,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag moke 0,5 dll olja 4 dag sladkorja nekoliko ruma 1 celo jajce 1 rumenjak za premaz 1 vanili sladkor 0,5 dl mleka (toplega) vinski kamen 2 dag kvasa sol Priprava: V skledo vsujemo moko, dodamo vinski kamen, ...

  • Več...

Ajdnek – recept

  • Čas priprave: 2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Naj bodo sestavine slovenskega porekla Kakovostne izdelke, pridelane lokalno, lahko dobite tudi na kmetijah v vaši bližini. ponudnike poiščite na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Testo: 0,5 kg ajdove moke 0,3 kg pšenične moke 7 dl vrele vode sol Za ...

  • Več...

Idrijski žlikrofi – recept

  • Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Sodijo med polnjene testenine. Recept v nadaljevanju smo povzeli po specifikaciji o označbi tradicionalnega ugleda za Idrijske ...

  • Več...

Pita erpica – recept

  • Čas priprave: 60 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
  • Naj zadiši po slovenskih sestavinah Za pripravo erpice izberite sestavite slovenskega porekla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« in uživajte v tej okusni tradcionalni jedi. Sestavine: 0,75–1 kg mešane moke 2 dag kvasa 1 žlička sladkorja 0,5 l vode 0,5 l mleka ...

  • Več...