Slovenski dan brez zavržene hrane 2025
Slovenski dan brez zavržene hrane 2025
Ob Slovenskem dnevu brez zavržene hrane je potekal posvet, na katerem so strokovnjaki, odločevalci in predstavniki organizacij izpostavili nujnost zmanjšanja izgub hrane ter predstavili konkretne rešitve – od boljšega označevanja živil do učinkovite prerazporeditve presežkov.
Primer dobre prakse na Madžarskem
Balázs Cseh, predsednik Madžarske prehranske banke, je predstavil sistem prerazporeditve presežne hrane na Madžarskem, kjer letno razdelijo okoli 10 milijonov kg hrane, več kot 300.000 prejemnikov v 350–400 dobrodelnih organizacijah.
Kuharska delavnica Jezeršek
Pokukajte v zakulisje kuharske delavnice, ki jo je vodila ekipa Jezeršek. To so pravi mojstri kulinarike z izjemnim občutkom za lokalne sestavine in vrhunsko izvedbo. V kuharski delavnici je bila v ospredju ustvarjalna raba ostankov in presežkov hrane. Z malo domišljije in pravimi tehnikami lahko tudi tisto, kar bi sicer končalo v smeteh, postane osnova za okusen in polnovreden obrok.
Poglejte zanimiva gradiva o tematiki
Prenesite dokument.
Prenesite dokument.
Prenesite dokument.
Prenesite dokument.
O projektu
Gradiva in povezave