O ponudniku
Začetki Kmetije Zalar segajo v leto 1990, ko smo zelenjavo pridelovali za potrebe prijateljeve restavracije . Pridelovanje nas tako potegne, da povečamo proizvodnjo in leta 1995 postavimo prvi rastlinjak, na površini 300m2. Kmalu pokrite površine razširimo še za 880m2 in začnemo s pridelavo sadik. Leta 1998 pustim službo in svoje življenje posvetim zelenjadarstvu. V začetku prodajamo na debelo ter gostinskim obratom, nekaj malega tudi na njivi, kjer kupci stopijo v stik z zelenjavo, ki raste neposredno pred njihovimi očmi. Ob vstopu Slovenije v Evropsko Unijo, so se razmere zaradi uvoza zelenjave poslabšale, zato se osredotočimo na prodajo v rastlinjaku (na njivi) in na vrhniški tržnici. Zaradi povečane proizvodnje službo pusti tudi žena.Trenutno obdelujemo 2 Ha površin, od tega 2000m2 pokritih.Razvito imamo tudi dopolnilno dejavnost, katera obsega prodajo sadik, predelavo (kislo zelje in repa), mletje žit, prodajo pridelkov drugih kmetij. Pridelujemo vso sezonsko zelenjavo. Pozimi - motovilec, zgodaj spomladi - solata, rezana zelenjava, poleti - plodovke, čebula, stročji fižol, fižol v zrnju, solata, zelje, korenje itd.