Ekološko

Zakaj je ekološko + lokalno = idealno

 

Naučite se prepoznati oznako ekološko za živila, pridelana v Sloveniji na ekološki način. Spoznajte, zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani ter pridobite informacije, kje kupovati ekološko hrano in katere prednosti prinaša. Pobrskate lahko tudi med okusnimi recepti, v katerih so uporabljene ekološke sestavine.

Strokovnjaki svetujejo: večkrat posezite po lokalno pridelani ekološki hrani

Kakovost na prvem mestu: pomembnost nadzora v ekološkem kmetovanju

Mladi kot ambasadorji ekološke prehrane

Odkrijte novo veselje do kuhanja! Z ekološko hrano

Ekološke kmetije zmorejo pridelati vse, kar potrebujemo v letu 2024

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Vloga nadzora v razvoju lokalnega ekološkega kmetovanja

EKO kmetje se predstavijo na zemljevidu ponudnikov

Za počitnice lahko izberete turistične kmetije z EKO certifikatom

Potrošniki zaupamo oznaki ekološko

Ekološko + lokalno na Zemljevidu ponudnikov lokalno pridelane hrane

Ekološko + lokalno v času nosečnosti

Ekološko + lokalno v moji družini

Ekološki proizvodi

Hipokratov izrek, naj bo hrana zdravilo, vsekakor drži

»Premalo se zavedamo, kako poteka ekološka pridelava hrane v primerjavi s konvencionalno«

Pripravite EKO kosilo

Ekološka pridelava

Ekološki kmet Macerl: Zame je ekološko kmetovanje logična izbira

Ekološko kmetijstvo je velika priložnost za mnoge slovenske kmetije

Označbi Izbrana kakovost in Ekološka pridelava sta najbolj prepoznana znaka kakovosti

Znebimo se polžev z ekološkimi metodami

EKO goveji steak v vinski omaki – recept

Hrana je lahko zdravilo ali strup

Vabilo ekološkim kmetom, da predstavijo svojo ponudbo na zemljevidu, ki ga bomo dodatno promovirali v kampanji EKOLOŠKO+LOKALNO=IDEALNO

Biodinamična kmetija Černelič z zmago na natečaju Rural Inspiration Awards 2020

Prednosti ekološke hrane skozi oči pridelovalca

Zakaj se ekološko meso bistveno razlikuje od konvencionalnega?

Na trgovskih policah vse leto na voljo slovenska ekološka žita

Ekološko mleko – v čem je drugačno?

Ekološka hrana v gastronomiji

Intervju z direktorico Mlekarne Planika Kobarid: „Odločanje za kakovostno ekološko mleko je investicija v lastno zdravje“

Želim si, da bi bila vsa hrana pridelana na ekološki način

Slovenci bi morali še bolj posegati po naši kakovostni hrani

Če imamo take naročnike, sploh še potrebujemo kaj več?

Vam najbližja ekološka kmetija

Ravnati in uživati ekološko

Živila v biorazgradljivi embalaži

Povpraševanje po ekoloških pridelkih JE.

Ogledno ekološko posestvo

Kruhov narastek z jabolki in orehi – recept

Ljubljanske mlekarne s spodbudami za ekološko pridelano mleko

Bliža se prva pomladna setev

Meso najvišje kakovosti

Zelene zabojčke kupujejo pošteni ljudje

Gospodinjenje na ekološko osveščen način

Novo znanje za ekološko pridelavo sadja

Tehnološka navodila za ekološko pridelavo sadja

Prihodnost bolj kakovostne hrane je v ekološki pridelavi

Ekološko vrtnarjenje, permakultura in vsestranske koristi zastirke

Vzorčna ekološka kmetija kot lokalno oporišče slovenstva na Madžarskem

Samooskrbno vrtičkarstvo v Murski Soboti: džabuka za vse občane

Spletna oddaja za aktivne državljane

Zabojček, pripelji se: Ekološka hrana na dom

Biološka hiša je … Biža!

Ekološke kmetije se predstavijo: »Kupujejo tisti, ki mislijo s svojo glavo!«

Misija: Najboljše seme

Ekološka kmetija Studen: »Naša roba je živa!«

Obiskovalci na kmetiji Malečnik okusili ekološka vina, piro in ostale izdelke

Kmetijska zadruga Šaleška dolina postregla z domačimi dobrotami

Vabljeni na okušanje ekološke govedine, jabolčnega soka in ekoloških vin!

Zakaj zaupati lokalnim pridelovalcem in predelovalcem?

Ekološka pridelava in dobro počutje živali na kmetiji Pr’ Končovc

Dan odprtih vrat na ekološki kmetiji Trnulja

Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem