Lokalna pridelava
Izpostavljeno
Ali res veste, kakšna je razlika med navadnim piščancem in piščancem, ki nosi znak »izbrana kakovost – Slovenija«?
Na kmetiji Hudin se že več kot 40 let ukvarjajo z vzrejo, zakolom in prodajo domačih piščancev. V delo je vpeta vsa družina, tudi …
Chef Matjaž Cotič: »Krožnik naj čim večkrat bogatijo lokalna sezonska živila«
Kakšno mesto imajo lokalna živila, kot so mleko in mlečni izdelki, v vrhunski kulinariki? O tem smo govorili z vrhunskim chefom Matjažem Cotičem s …
Darko Kegl: »Svoje poslanstvo sem našel v tem, da delam dobro za živali in ljudi«
Slovenski rejci perutnine se razlikujejo od rejcev iz tujine predvsem po svoji velikosti. Rejci z manjšim številom živali lažje skrbijo za njihovo dobrobit. O …
Več o lokalni pridelavi

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Naša super buča

Kaj jesti jeseni?

Hruške so prava poslastica

Jesenska svežina

Znani so prejemniki odličij na sejmu AGRA 2025

Moka – od zrna do mize

Naše super bučke

Naš super kaki

Čili – pekoča začimba, ki osvoji brbončice

Jajca, skoraj popolno živilo
