Lokalna pridelava
Izpostavljeno
Ali res veste, kakšna je razlika med navadnim piščancem in piščancem, ki nosi znak »izbrana kakovost – Slovenija«?
Na kmetiji Hudin se že več kot 40 let ukvarjajo z vzrejo, zakolom in prodajo domačih piščancev. V delo je vpeta vsa družina, tudi …
Chef Matjaž Cotič: »Krožnik naj čim večkrat bogatijo lokalna sezonska živila«
Kakšno mesto imajo lokalna živila, kot so mleko in mlečni izdelki, v vrhunski kulinariki? O tem smo govorili z vrhunskim chefom Matjažem Cotičem s …
Darko Kegl: »Svoje poslanstvo sem našel v tem, da delam dobro za živali in ljudi«
Slovenski rejci perutnine se razlikujejo od rejcev iz tujine predvsem po svoji velikosti. Rejci z manjšim številom živali lažje skrbijo za njihovo dobrobit. O …
Več o lokalni pridelavi

Evropska komisija je registrirala »Istrski ovčji sir/Istarski ovčji sir z zaščiteno označbo porekla

Ideje za Miklavževa darila iz domače kuhinje

Kraški zašink

Zgornjesavinjski želodec, specialiteta s štiristoletno tradicijo

Pamet v hrano, znanje na krožnik: kako dobro javni zavodi poznajo področje odpadne hrane

10 nasvetov naših babic, kako preudarno ravnati s hrano

Pamet v hrano, znanje na krožnik: kako skupaj gradimo močnejšo lokalno prehransko verigo

Naš super oreh

Iz potoka na krožnik v pol ure: zgodba ribogojnice in domačije Bubec

Trgovci in gostinci, pripravite se na teden slovenske hrane 2025 in izpostavite domače

Teden slovenske hrane 2025







