Lokalna pridelava
Izpostavljeno
Ali res veste, kakšna je razlika med navadnim piščancem in piščancem, ki nosi znak »izbrana kakovost – Slovenija«?
Na kmetiji Hudin se že več kot 40 let ukvarjajo z vzrejo, zakolom in prodajo domačih piščancev. V delo je vpeta vsa družina, tudi …
Chef Matjaž Cotič: »Krožnik naj čim večkrat bogatijo lokalna sezonska živila«
Kakšno mesto imajo lokalna živila, kot so mleko in mlečni izdelki, v vrhunski kulinariki? O tem smo govorili z vrhunskim chefom Matjažem Cotičem s …
Darko Kegl: »Svoje poslanstvo sem našel v tem, da delam dobro za živali in ljudi«
Slovenski rejci perutnine se razlikujejo od rejcev iz tujine predvsem po svoji velikosti. Rejci z manjšim številom živali lažje skrbijo za njihovo dobrobit. O …
Več o lokalni pridelavi

Teden slovenske hrane 2025

Slovenski krompir naj bo naša prva izbira

Slovenska repa

Sorte slovenskih jabolk

Aronija – črni biser med jagodičjem

Slovensko mlado zelje poka od zdravja

Zakaj je dobro posegati po ekološki lokalni hrani?

Naša super buča

Kaj jesti jeseni?

Hruške so prava poslastica

Jesenska svežina







