Lokalna pridelava
Izpostavljeno
Ali res veste, kakšna je razlika med navadnim piščancem in piščancem, ki nosi znak »izbrana kakovost – Slovenija«?
Na kmetiji Hudin se že več kot 40 let ukvarjajo z vzrejo, zakolom in prodajo domačih piščancev. V delo je vpeta vsa družina, tudi …
Chef Matjaž Cotič: »Krožnik naj čim večkrat bogatijo lokalna sezonska živila«
Kakšno mesto imajo lokalna živila, kot so mleko in mlečni izdelki, v vrhunski kulinariki? O tem smo govorili z vrhunskim chefom Matjažem Cotičem s …
Darko Kegl: »Svoje poslanstvo sem našel v tem, da delam dobro za živali in ljudi«
Slovenski rejci perutnine se razlikujejo od rejcev iz tujine predvsem po svoji velikosti. Rejci z manjšim številom živali lažje skrbijo za njihovo dobrobit. O …
Več o lokalni pridelavi

»Izbrana kakovost – Slovenija« skozi oči rejca Branka Klenoveška

Chef Marko Magajne: »izbrana kakovost – Slovenija« je osnova vrhunske kulinarike

Janko Skube iz KZ Sevnica: vstop v shemo »izbrana kakovost« je priložnost za vse

Čas je za slovenske jagode

Zakaj izbrati lokalno hrano?

»Hrana raste iz žuljev, ne iz polic.«

Velika noč po receptih in spominih sestre Nikoline

Kozje mleko in njegova uporaba

Češnje »pokajo« od zdravja

Skrivnost vrhunskega mleka? Dobro počutje naših krav

Na kmetiji predelano mleko nosi oznako »kmečki«
