Gastronomija
Izpostavljeno
»Ne želodec, treba je hraniti možgane!«
Emilija Pavlič, upokojena kuharica, ki je v času službovanja kuhala otrokom v vrtcu in šoli in je tudi avtorica več kuharskih knjig, zase pravi, …
Ali veste, kako kakovostni so v resnici mleko in mlečni izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?
Ste kdaj v trgovini izbrali mleko ali jogurt in pomislili: »Kaj pa če ni vseeno, katerega kupim?« Če na embalaži opazite znak »izbrana kakovost …
Aleš Čad: »Osnova naše kulinarične tradicije je kakovostno meso slovenskega porekla«
Okusne jedi z žara, visoka kakovost surovin in topel sprejem so tiste stvari, ki smo jih potrošniki vajeni pri obisku Gostilne Čad. Ta legendarna …
Več o lokalni gastronomiji

Jesenska svežina

Čili – pekoča začimba, ki osvoji brbončice

Napotki za kombiniranje vina in hrane

Pršut je slovenski ponos

Naše super kislo zelje

Fižol, nekdaj »meso ubogih«, danes naša najbolj priljubljena stročnica

Uživajmo v sveže stisnjenih sokovih in napitkih

V poletje z domačim sladoledom

Kefir je najstarejši znani probiotik

Hruške so prava poslastica

Višnje so poleti odlična izbira
