Žita
Izpostavljeno
V shemo »Izbrana kakovost« je vstopil tudi sektor žit
Zelo kmalu bomo potrošniki lahko kupovali tudi kruh in izdelke iz žit višje kakovosti, ki so jasno označeni z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. …
Kako pravilno shranjevati moko?
Slovenska kuhinja je bogata z recepti, ki temeljijo na moki kot osnovni sestavini. Od tradicionalnih potic in kruhov do okusnih štrukljev in žlikrofov – …
Naše super proso
Proso je žito, ki slovi po tem, da je brez glutena in vsebuje najvišjo vsebnost kalcija med vsemi žiti. Je odlična zdrava alternativa za …
Več o tematiki

Moka – od zrna do mize

Slovenska pokrajina vpliva na okus hrane na vašem krožniku

Katere zaščitene kulinarične posebnosti postreči obiskovalcem iz tujine?

Spoznajte živila, ki jih je nemogoče ustvariti drugje kot na 10-ih področjih v Sloveniji

4 unikatni kulinarični postopki in recepture, ki jih poznamo samo v Sloveniji

Idrijski žlikrofi – enega imaš v ustih, drugega pa že na vilicah!

Tradicionalne pustne jedi

Valentinovo po slovensko

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

Znana so najbolj inovativna živila leta 2024 in živila desetletja

Namig za letošnje praznike – čim več lokalnih in sezonskih sestavin
